www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Vår vecka i Egypten

Igår kom vi hem från vår resa i Sharm el Sheikh i Egypten. Vi hade lyxen att bli medbjudan på denna resa av min far som fyllde 50 år i tisdags.

Torsdag 4 nov började vi vår resa ner till värmen, Vi flög tidigt och var framme i Egypten vid ca 14.00 och allt flöt på jätte bra och vi var snabbt ute i vår transfer buss som tog oss till vårat hotell. Och shit vad varmt det var haha jag satt där i min varma vita kofta haha. Vi kom fram till hotellet och trötta som as var vi och så trodde vi att vi skulle få våran nyckel till våra rum. Men NÄÄÄ då började receptionisten att fråga om vi ville byta rum, gå och kolla på en svit osv.....Typ en timme senare fick vi våra rum och jag och mannen fick ett pyttepytte litet hotellrum som na typ fick backa in i....Jag orkade inte bry mig, jag var så trött efter all resande. Vi relaxade lite och sen å kvällen så gick vi och åt på en asäcklig resturang. Bra början hahha......Sen tog vi en drink i en utav barerna och sen la vi oss.

Fredag 5 nov. Vi låg och solade och badade hela dagen, åt gott och drack gott =)
Hotellet vi bodde på var SJUKT stort, jag kan inte ens beskriva hur stort det var....Det var som hela falkenberg typ. Och flera resturanger och barer överallt. Dock var hotellet uppbyggdt på trappor, miljoner trappsteg....Inget för barnfamiljer som har miljoner saker ner till havet/poolen samt en barnvagn. Men vi fick motion verkligen!!
På fredagen så byttade även vi hotellrum till en familjelägenhet. Super nice och asfin. Så där bodde vi bra.
På fredagen var även första kvällen som vi besökte nattklubben på hotellet =)

Lördag 6 nov. Bada och sola.  Nellie verkligen älsskade att bada. Hon var hur lycklig som helst, sken som en stor SOL. Vi hade men en badring till henne som i princip bodde i. Det var 700 rum på hotellet och alla sprang som gaseller på morgonen vid ca 7.00 för att jaga upp en solstol. Tur för oss att Nellie vaknar tidigt så en utav oss kunde springa ner och ta 6 solstolar, Helt galet vad folk är galna i dessa stolar. Men de behövdes för man r typ tvungen att ligga under ett parasoll för det var så varmt i solen.
På lördags kvällen åkte jag,pappa,bodil,koffe och Alex in till "stan" och gick in till ett flum ställe där vi satt på gamla mattor och folk satt och rökte vattenpipor och spelade plingplong musik haha. Taxifärden hem var som en jävla mardröm.....Fy jag vet inte vad vi hamnade i för något. Taxibilen fick inte ens åka in till vårat hotell. Stannade lång ifrån det. Resten av gångerna så åkte vi med hotellets egna super fina taxibilar.

Söndag 7 nov. Vi tog hotellets buss ner till en strand, för på vårat hotell var det bara klippor ingen sandstrand. Så det gjorde vi på söndagen. Vi hade en kanondag. Och vi hann även med att åka en båt som hade glasgol så vi kunde se att miljoner fina fiskar. På tal om fiskar så snorkade mannen,pappa och mina bröder rätt mycket så de fick se massa fina fiskar =)
Sen på kvällen så åt vi god mat.Hotellet hade en massa olika resturanger en del hade bra mat andra hade sämre mat. Men vi åt på en ny resturang varje dag. Nästan alla kvällar/nätter var vi uppe i nattklubben. Nellie sov som en stock i vagen men hörelskydd.

Måndag 8 nov: Pappa,mannen och mina bröder var ute på en utflykt åkte fyrhjuling och red kameler ute i Öknen. Jag, Bodil och Nellie gottade oss vid en utav alla 10 pooler. På kvällen var vi och åt god mat och sen åkte vi en sväng in till stan och gick och kollade i affärer. Efter stan så gick vi upp till nattklubben där jag och mannen fixade att de sjöng "happy brithday" för honom kl 00.00 och de kastade även upp honom i luften hahah =)

Tisdag 9 nov: Pappa fyllde 50 år så vi firade honom på morgonen med chamnagefrukost och sjöng för honom. Sen på dagen roade vi oss på egen hand, vi solade och badade. Sen gick vi upp och dushade och gjorde oss vackra. Sen gick vi och hämtade en bukett blommor vi beställt och traskade ner mot resturangen där de hade dukat super fint till oss, vi hade tur som kom innan pappa och de för jag hann lägga ut varsitt fint häfte jag hade gjort med lite text och bilder på pappa samt snapsvisor. Pappa fick en jätte bra födelsedag. Och så gick kvällen och vi tänkte att vi får nog ta och sjunga lite snapsvisor. Det tog en stund innan de fattade att vi ville ha in tiquila i snapsglas men det fick vi till slut iaf. Vi hade sjukt roligt när vi sjöng dessa snapsvisor. Efter det så begav vi oss upp till nattklubben, Nellie sov som en stock i vagen men hörselskydden. Jag, mannen, koffe och Alex var bra i gasen och besällde in massa teqiuila. Vi hade ASROLIGT verklligen och dansade loss på dansgolvet, pappa och bodil var också uppe en sävng hahha. Kl 00.00 så började alla sjuga för mig, då hade de fixat "happ birthday" till mig med. Det var säkert 40 personer som stod runt mig och sjöng en gång på engelska och en gång på arabiska. Sen gick vi hem asfulla och jag,mannen och ALex spyddde så fulla var vi hahhah =)

Måndag 10 nov: Min födelsedag. Kl 07.00 så knackade de på dörren och jag puttade på mannen, jag var ju fort full haha. Det var ett blomsterbud en jätte fin bukett med rosa blommer från mannen min, Blomserbudet hade även med sig ett kuvert från hotellet där de gratulerade mig så mycket och de hade bokat bord på en resturang och bakat en tårta till mig =)
Jag och mannen mådde inte så bra på förmiddagen men blev bättre när vi fått i oss frukost. Sen badade och solade vi. På kvällen så hade jag först lite "kalas" på hotellrummet och fick presenter sen åt vi asgod mat verkligen!! Och resturng persoalen och familjen sjöng för mig =)
Sen gick vi faktiskt hem och la oss, var helt slut efter allt festande.

Torsdag 11 nov: Hemfärd en väldigt lååååååååång dag, Men det var grymt skönt att få komma hem, inte behöva hadsprita händerna hela tiden, inte vara super noga med allt. Kunna dricka vatten i kranen här hemma. Jag har längtat hem. Borta bra men hemma är verkligen så BÄST!
Jag har fått en miljon myggbett över hela kroppen som kliar sattan.
Men vi har haft en kanonvecka och tackar så mycket för vi fick föllja med.
Nellie klarade resan hr bra som helst, inte ett ända gnäll, inte mer än vanligt iaf hahha
Jag hade kunnat sitta här och skriva hela dagen men nu orkar jag inte mer.

Jag lägger upp bilder sen =)


Kommentarer
Postat av: Britt

Sån jätte roligt att läsa om er resa. Tack

2010-11-12 @ 14:48:16
Postat av: San

Låter som en kalasbra resa! :D

2010-11-12 @ 15:24:26
URL: http://zombienightmare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo