www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Underbara dag!!

idag har jag varit hos min barnmorska och allt såg jätte bra ut. Barnets puls låg på 145 slag och min livmoder är 28 cm lång. Att höra ens barns hjärtljud är helt fantastiskt. Jag börjar nästan gråta av lycka.

Jag har varit hos min älskade mamma på middag idag ungsbakad falukorv med mos. Så gott det var med mammas mat. Det är något speciellt att äta hemma. Mamma hade sytt min gardin till köket och det blev kanon fint. Tack snälla mamma.

Jag och mannen var en sväng i Laholm innan och köpte ett nytt matbord och stolar. VI köpte det via blocket. I love blocket. Jag la ut vårat matbord på blocket igår men ingen har nappat ännu. Någon som är intresserad av ett vit runt matbord från ikea??? Hör av er till mig då hehe.

Nu ska jag snart till Lotta på fika =)

Jag är ledig imorgon med. Jobbet ringde innan och frågade om jag kunde jobba imoron pgr av att Jennie var sjuk men hon skulle jobba imorgon. Så jag får vara ledig imorgon =)

Ha de bra KRAM

Magen i vecka 28

Min vackra mage i vecka 28!

Hittat två lik i vardagsrummet!!!!!

Idag fick jag börja dagen med att städa. Jag gjorde två fynd en död näbbmus och en död rödhakel låg nere i vardagsrummet. JÄKLA LEO!!! Kan inte ha sina döda djur ute.

90 dagar kvar

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 27 sep 2009.
Din graviditet startade Sön 22 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 5 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 26 dec 2009
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.


Ser ni att jag gått in i trimester tre nu. Hjälp nu är det nära bara 90 dagar kvar

Info från familjeliv.se

Barnrummet på god väg


Barnrummet börjar bli klart. Idag så har mormor och morfar tapetserat åt oss. Tack snälla ni!!!

Det kommer bli så fint

 

Söndagen i bilder


Mannen mådde inte så bra på vägen hem från festen haha

 

Leo ligger och sover vid brasan. Har han gjort hela dagen lilla sniffi

Jag har planterat lite höstblommor och klippt gräset idag

Vår pärla!!

 

 

Ny inköpta plastblommor

Boråstripp

Jisses vad trött jag  är. Har varit helt död hela helgen. I går kväll var vi hos Louise och Calle på fest. Vi fick jättegod mat och jätte trevligt sällskap. Tack för en trevlig kväll. Vad "kul" det är att se alla fulla när man är nykter. Blir man verkligen så barnslig haha jisses!!!

Nu så är min älskade mormor och morfar här och hjälper oss tapetsera i barnrummet. Tack snälla ni för hjälpen vi hade aldrig fixat det själva.

Nej vad händer mer idag?? Ska ev . träffa Isa ska bli kul det var länge sen. Sen så blir det nog Pizza ikv och slappa. Imorgon väntar jobb 12-21.

GÄSP!!!!

Kalas.

Igår kväll var vi hemma hos mamma och pappa på födelsedagskalas. Pappa fyller 52 år idag men vi firade honom igår. Han fick ett lottpaket utav oss och han vann 10 Kr. Så det var ju ingen stor vinst Tack för en trevlig kväll. Och grattis igen på din födelsedag!!!

Idag så är jag så slö känner mig helt död i kroppen. Mannen och svärfar kör ett lass till tippen. Det är så himla skönt att bli av med allt skräp. Jag älskar att slänga saker =) Jag lagar mat potatismos fisk och ärtor. Sen ska vi bara ta det lungt både jag och mannen är trötta. Ikv ska vi till våra goda vänner Calle och Louise i Borås ska bli kul att äntligen få träffas och se deras hem.

Imorgon går jag in i vecka 28 och jag längtar till vecka 40 såååå mycket. Imorgon ska min älskade mormor och morfar hjälpa oss med tapetsering i barnrummet Wiiee.

Ha det så bra Tjaooo

Ps3

Min man har gått och köpt sig ett playstation 3 och han är överlycklig. Han lämade ju tillbaka sin dator och fick häva köpet så han ska köpa en dator och ett playstation för de perngarn. Jag ville hellre ha ett Wii men de var något strul med projektorn då.

Min eller vår bebis sparakr just nu hehe. Jag längtar så tills ja får puss och krama vår bebis. Det går inte att beskriva med ord hur lycklig jag är.
Jag håller på att laga mat till mig och lilla bebisen i magen. Idag blir det kycklingben jag älskar kycklingben hehe.

Jag är trött men ändå pigg...konstig känsla.

Nej nu ska vi käka ha de bra

Tjapp

...

Seriöst jag är så trött...men jag kan ju inte gå och lägga mig kl 18.56 eller?!

Dagen var så bra

Jag har varit på så bra humör hela dagen tills jag satta mig på den förbannade bussen som skulle ta mig hem. Det kändes som den aldrig kom fram. Helt knöfullt var det jag fick sitta gemte en människa som tog upp halva min plats, det fanns inget syre på bussen kändes som jag skulle få annöd. Otrevlig busscheafför och bussarna är aldrig i tid. Nej tack gud för jag har bilen på fredag igen. Hatar att åka buss!!!

Min mage i vecka 27

Vecka 27

27

Vecka 27


Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

 

 

info familjeliv.se

95 dagar kvar

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 22 sep 2009.
Din graviditet startade Sön 22 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 5 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 185 av 280. (66,1%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 2 fulla dagar (v26+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 26 dec 2009
Du har 95 dagar kvar till beräknad förlossning.


Info från familjeliv.se



Tisdag

I dag har jag mått konstigt och vid kl 15.30 blev jag helt genomsvett och yr. Allt bara snurrade kändes som att allt blod forsade upp i huvudet. Men jag är bättre nu när jag fått i mig mat. Det är så tråkigt när mannen jobbar kväll känner mig så ensam. Jag känner mig superstressad utan anledning.

Idag har det varir premiär för eldning i kaminen, fick ett mms innan av mannen att han eldade. Så himla mysigt det såg ut och det var så varmt och gott här hemma när jag kom hem.

Så mysigt att hösten är här så man kan tända ljus, elda i kaminen och bara mysa. LOVE IT. Bara det inte blåser storm så är det okej hehe.

Det går inte att dölja sin mage längre om man säger så och de gäster som komenterar magen tror jag ska föda när som. De blir förvånade när man berättar att det är 3 månader kvar. Så stor är jag väl ändå inte.

Ha en bra kväll

....

Livet kan förändras på ett ögonblick. Var rädd om varandra för imogron kan de vara försent!!

(Tar en bloggpaus under några dagar)

Fredag 18 sep

GÄSP!!!! vad trött jag blev nu. Känns som jag alltid är trött. Jag har för första gången på väldigt länge fått sova en hel natt. Det har jag inte gjort på flera veckor. Jag har varit på mannens jobb och lämnat ett borr som han tvunget behövde. Jag har skalat potatis till lunchen. Ska äta LAX åhh vad jag älskar LAX. Jag börjar jobba kl 13 idag.

Leo öppnar inte sitt egna öga, han bara kisar litegran med det. Men jag kan inte se att det ät skadat. Vi får avakta till måndag jag börjar ju bli orolig för honom.

Solen skiner idag :)

Idag är det 99 dagar kvar till beräknad förlossning!!

Ha det så bra KRAM

Torsdag

Oj vad mätt jag blev se hur länge jag är det. Max två timmar sen kommer jag vara hungrig igen hehe. Jag börjar jobba kl 12 så jag ska snart gå och göra mig i ordning. Jag och mannen kommer inte riktigt överrens om hur vi ska göra med föräldraledigheten om hur vi ska dela upp det. Men hoppas vi löser det.

Jag tycker tiden går sakta nu..vill att det ska bli dec snart.Jag börjar bli åtålig. Det är 14 veckor kvar av graviditeten. Hoppas verkligen att de går fort hehe.

Ha det så bra så hörs vi ikv

Kram

Lunchdax

Nu har jag ätit lunch det blev ostmacka och kantarellsoppa. Det är så tråkigt att laga mat till sig själv. Min mamma och syster har varit här hemma på fika. Jättemysigt jag bjöd på hallon/björnbärspaj. Jah kom inte ihåg vad jag skulle skriva så jag får återkomma =)

Tjao

ATTJOOO!!!!

Godmorgon!!!

Nu har jag och Leo gått upp. Jag vakande i natt utav att jag nös. Jag skojar inte men jag nös över 20 ggr. Christian vaknade och undrade vad jag höll på med haha. Jag nyser hela tiden. Det var så himla roligt att sälja saker på blocket så nu vill jag sälja mer haha. Vi har så mycket bröte överallt känns det som.

Vad händer idag?? Mamma och syster kommer hit på fika, sen i eftermiddag ska jag in till stan och sätta in pengar på banke och ikv ska jag hem till Lotta på fika. Massa fika hehe.

Hoppas ni alla får en bra dag

KRAM

Avlastningsborden är sålda!!

Det tog en timme och få sålt våra avlastningsbord hehe. Väldigt roligt att sälja saker på blocket hehe. Jag var hemma hos min Kusin Linda idag och fikade det var jätte trevligt. Tack snälla. Jag skulle få låna ett bälte som man har i bilen av henne. Så snällt av henne.

Nej nu ska jag gå upp och kolla på tv. Ha det så bra

KRAM

Annons på blocket

Nu ska jag snart åka till Kusinen väntar bara på att bilen ska komma hem. När jag stod och gjorde i ordning mig framför spegllen så såg jag  vad tjock jag blivit i ansiktet, lixom svullnat upp. Ser ut som en heffaklump haha.
Nu har jag städat ett förråd som var jätte dammigt av spån. Jag har även lagt ut en annons på blocket. Vi har ju en malm sängstomme och tyvärr så är vårat sovrum för litet för att vi ska få plast med sängborden till. Så nu har jag lagt ut dem på blocket. Hoppas att någon vill köpa dem. De är jätte fina det är så synd att vi inte kan använda dem.

Bilen är från Ikea.se

Bilder ifrån vårat underbara hem

v

Bebisen växer och växer (magen i vecka 26)

 

Godmorgon!!

 

Har ätit frukost och duschat. Tog en bild på min mage i morse den hr växt lite sen förra veckan tror jag, jag börjar få svårt att se om den blir större hehe. Jag har blivit vå van vid att ha en stor goo mage hehe.

Nu ska jag röja lite på övervåningen för det ser ut som kom och hjälp mig.

I eftermiddag ska jag hem till min kusin på fika ska bli mysigt =)

 

Ha en bra dag

Kram

Världens bästa man

Godkväll mina damer och herrar =)

Idag tänkte jag skriva i tacksamhetsboken..att jag är glad över att jag har ett jobb med fast inkomst och världens goaste kollegor. Och för att jag har väldens bästa man som är så händig han har varit uppe sen kl 04.00 och jobbat till kl 14.00 och nu så jobbar han hemma med barnrummet han sliter och sliter *duktig*

Ikväll kommer äntligen Simon och Tomas tillbaka jag älskar deras inredningsprogram hihi något som inte är kul är att våran diskmasin typ har gått sönder......MORR.

Nee nu ska jag upp till mannen

Tjaoo

Vill att det ska bli den 26 dec NU!!!!

I love you!!

Söndag

Jisses vad trött jag blev nu bär jag satte mig vid datorn. Idag så har jag klippt gräset vilket inte alls var roligt för de var blött. Jag som brukar älska att klippa gräset. Sen så åkte jag och mannen till byggmax oxh köpte innertak och laminatgolv till bebisrummet. NU i eftermiddags så har vi varit hos Kim och Jessica på fika mycket trevligt. Tusen tack för fikan och bebiskläderna. Nu så lagar jag mat och mannen grejar med bebisrummet.

Jag längtar så mycket efter bebisen. Vill att tiden ska gå fortare så det blir december snart. Idag så går jag in i vecka 26 av 40 så nu är det "bara" 14 veckor kvar.

Nej nu ska jag gå in i köket igen. Ha de så bra

Tjao

Tacksamhetsbok

Så nu har jag preics kommit hem från mamma och pappa. Jag bjöd in mig själv på middag. Jätte gott var det tack snälla ni. Jag funderar på vad jag ska göra nu?! Jag hade kunnat somna men jag får nog hålla mig vaken lite till hehe. Dagen har varit bra jag och min älskade Linda organiserade allt bra på jobbet tycker jag. Jag läste någonstans om någon som skrev tacksamhet bok. Skrev ner någon som hon var tacksam för varja dag. Så nu vill jag med göra det hehe.

Dagen tacksamhet: Att min underbara vän Linda alltid finns där för mig och för kvällsmaten hos mamma och pappa.

Jag har varit och hämtat tapeterna på Beranders och där träffade jag M som jobbar där, hon är så himla go. Det är nog den trevligaste butiken i stan alla är så himla trevliga och serviceminded.  Och min älskade tapet det kommer bli så fint åhh vad jag längtar tills vi kan börja möblera rummet men det är låååååångt kvar tills dess men jag har något att se ifram emot hehe.

Nee nu ska jag gå upp och kolla på ett inspelat True Blood avsnitt.


Godnatt

Hallandstrafiken är inte min bästa vän

Åhhhhhhhh my gooood vad denna dag inte varit kul......Börja med att jag inte sovit ett piss inatt, har haft så j*vla ont och har fortfarande så ont i mitt huvud antagligen för jag inte sovit i natt. Och så har jag åkt buss till jobbet....gud vilka nötter det är som kör buss. Den var en kvart sen så jag missade nästan nästa buss som ska ta mig hem från stan. Otrevliga som f*n är de och jag blev nästan överkörd av en chafför....Idioter åhh vad jag inte tycker om dem...Inte konstigt att man tar bilen till jobbet.!!!! Åhh jisses bara för denna dag inte varit min så har jag beställt en pizza som jag ska gå och hämta nu. Åhh!!!!!!

Zombimadde

Jisses vad tött jag är. Jag kunde inte somna igår. Jag la mig kl 22 och la mig och läste en bok till kl 23 sen blev jag trött men när jag släckte lampan så kunde jag verkligen inte somna. Klockan blev 02.00 innan jag somnade men jag vaknade igen 03.30 och så höll det på så.....Så nu känner jag mig som en zombie....Usch.

Nu ska mannen snart köra mig till bussen som jag ska ta till jobbet.

hej hopp

Min älskade mage

 

Den sista bilden är hur min mage ser ut nu. Jag har växt mycket

Blabla igen

Nu har nys ätit jisses vad mätt jag är nu hehe. Ska nog gå upp och bosätta mig ramför tv:n snart. Har tråkigt här hemma. Jag vägde mig innan idag och nu väger jag 61 kg. Jag har gått upp 7 kg under min graviditet så här långt. Får se hur mycket till jag går upp de sista tre månaderna.

Att min blogg heter maddelotta det är för jag har alltid blivit kallad maddelotta av min familj. Ifall någon undrar hehe. Nej gud......nu sitter jag här igen framför datorn

Nej om man skulle gå ut och gå en promenad istället för att gå upp till tv:n?? Få lite syre.

Bilder från vecka 25

Nu har jag strykt och tvättat två maskiner tvätt, klätt in ett element i papper då mannen ska måla väggarna i barnrummet i helgen. Jag har varit ute och rensat lite ogräs och plockat upp äpplen som hade blåst ner då stormen var föra veckan. Snart ska jag laga mat prinskorv och pasta lyxigt värre haha....nej men gott =)

Det börjar bli svårt att ta kort på magen själv nu men här kommer några bilder på magen i vecka 25. Det är mycket aktivitet i magen just nu den sparkar hihi så mysigt. Tänk vad häftigt i egentligen att det växer en liten människa i magen. Fantastiskt!

Barntapet

Jag är väldigt uttråkad samtidigt som jag inte vill göra något hehe. Konstigt. Min tapet som jag hade beställt till barnrummet var försenad till veck 43 och jag har redan väntat i en månad. Inte för att det är någon brådska med den. Men det var nog meningen att den inte har kommit för nu vill jag inte ha den längre. Jag har fastnat för en annan en randig tapet. Det kommer bli så fint och det kan man ha i barnrummet längre än den första jag hade tänkt.



Denna söta tapet hade vi beställt först men nu sa vi ha en med mer färg




Nu blir det denna istället och väggdekorer


Vecka 25

25

Vecka 25

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Information från familjeliv.se

Äntligen har jag fått träffa barnmorskan

Nu kom jag nyss hem från barnmorskan hihi. Jag har längtat så efter att få träffa henne för det var så länge sen jag var där. Allt var bra i magen hon klämde på livmodern och lyssnade på bebisen hjärta. Den var jätte livlig den sparkade hela tiden så det lätt jätte högt i hennes apparat. Den var häftigt. Sen tog hon blodprov osv. Nästa gång ja ska ditt är 30 sep så det är ju inte så långt tills dess :)

Mannen min lagar mat och jag har plockat i ordning lite här hemma. Ha en bra dag

Söndag 6 Sept

Gud vad jag nyser, hela tiden. Ända senj ag blev gravid så har jag nyst minst 15 ggr per dag. Jag har precis dammsugit och plockat i ordning lite här hemma. Ska snart åka till jobbet börjar kl 12. Imorgon ska jag till barnmorskan åhh vad jag har längtat efter det, det var så länge sen jag var där. Idag går jag in i vecka 25 =)

Igår och idag så jobbar älskade Sofie med oss det var roligt att få träffa henne. Jag skanar henne så mycket så det ska bli kul att få träffa henne idag. Synd att hon inte jobbar oftare hehe.

Mannen min har gjort våra element på övervåningen glänsande vackra. Våra goda vänner Lotta och Mattias har lackerat sina element med billack så vi fick köpa färg utav Mattias. Det blev jätte fint =)

Jag har tröttnat på mat så fruktansvärt tråkigt med MAT!!! Denna eviga fråga "vad ska man äta idag?" Nej fy vad tröttsamt.

Nu ska jag gå och väcka mannen sen ska jag snart åka.

Ha en fin dag Tjaooo

Fredag 4 sep

ATTJOO!!!!! hihi jag har nys ätit herregud vad mätt jag är nu. Jag ska åka till det stora varuhuset innan jag börjar jobba kl 13 måste köpa lite staff till lilla mig. Jag och Leo har sovit hela natten och så har jag legat och hållt han i tassen. Det är så mysigt att ha en sån gosig underbar katt. Jag älskar honom över allt annat. Utan Christian och Leo så hade jag inte varit någon. Älskar er!!!

Jag måste ha bilen idag eftersom jag jobbar sent. Så mannen fick åka moped till jobbet STACKARE!!! De är ju storm ute och när han åkte så ösregnade de också. Fy så hemskt, han kunde ha väkt mig så kunde jag kört honom. Nu är det höst på riktigt.

Kan inte de där jävla vaccinet mot svininfluensan komma nu!!!!!! Jag vill inte dö!!!!

Finns det något bättre än en nystädat hus, alla tvätt ät tvättad och stryken. Då mår jag bra. Jag älskar vårt hem.

Jag bara babblar en massa hehe....... Kan det ine bli dec nu så lilla knodden kan komma ut =) Längtar så efter dig!!

Suck

Jag blir så skrämd av alla tidningar, tv och radio om svininfluensan. Är man gravid så är det värsta riskzonen verkar det som enligt tidningarna. HÄLP!!! Jag ska inte läsa tidningar mer jag ska stänga ute världen..... Kan inte det där vaccinen komma nu?!

Vad hände?

Hur kunde det bli så här?

Dem var de sista jag trodde skulle gå isär?

Jag vill inte att det ska vara sant!

Ni som var så fina ihop

Det gör ont i mitt hjärta

Hur blir det nu??

Allt känns så overkligt och konstigt

Det som inte fick hända, hände

Jag kommer verkligen sakna att det aldrig kommer bli som förr igen.

Snyft............

Torsdag 3 sep

Nu har ja precis duschat och gjort mig i ordning för att åka och jobba. Jag börjar kl 12 idag. Mannen min kom nyss hem, han kompade resten av sin arbetsdag. Gött för honom hehe. Jag har drömt en massa saker i natt om vampyrer, barnvagnar, förlossning och om Leo. Jag sover typ inget på nätterna jag sover en stund är vaken en stund. Hoppas ni får en bra dag.
kram

Onsdag kväll

Nu minda damer och herrar nu har jag strykt, de ni det gör jag inte i först taget. Men nu var jag så irrerterad på min man så ja ställde mig och strök kläder känns väldigt bra nu. De var typ kläder som har ledgat i stryk högen sen i juni haha fattar ni att jag hatar att stryka. Jag har även hunnit med att klippa gräsmattan här hemma det däremot älskar jag det är avkopplande hur man nu kan tycka det, hehe så det får inte min man ta ifrån mig min gräsklippning. Till kvällsmat åt vi pressad potatis med fiskgrätäng Mmmmm så gott det var. Men sen tyvärr så började vi eller jag bråka lite med min man, jag tycker det är så tråkigt att han röker...men som sagt jag har inte med det att göra så nu pratar vi om något annat. Det strammar jätte mycket  i magen nu tror det är för jag varit så aktiv idag jag får nog ta och sakta ner tempot lite. Men nu lovar jag att jag bara ska ta det lungt resten av kvällen. Tänk om man kunde få bli lyxhustru..........


......

ORKAR INTE MED DETTA. PERSONER SOM INTE FATTAR NÅGOT!

Nya gröna växter i fönsterna

Hej och godeftermiddag. Jag har varit på blomsterlandet och köpt nya fina,gröna växter till några utav våra fönster. De andra var så pesiga och mesiga.

Bilder från idag




Jag råkade tappa en gratängform på glasskivan i kylskåpet. Fansjävlaskit!!!!

Onsdag 2 sep

Igår vid kl 14.30 så åkte jag och min syster till Ikea det var jätte trevligt. Det var typ inget folk alls på Ikea kändes som vi var där alldelles själva. Jag köpte lite saker till knodden och tittade på möblerna som vi ska ha i babyrummet. Vi var hemma vid kl1 8.00 igen. Jag älskar Ikea det är så avslappnande att gå där och titta =)

Jag är ledig idag med och har nyss putsat fönsterna här hemma på nedervåningen. Herregud vad det var smutsiga av alla sommarens insekster som har bajsat och äcklat sig på rutorna. Det var inte skönt att putsa fönsterna det stramade och drog i magen. Ska snart gå och dammsuga. Imorgon jobbar jag 12-21 det känns skönt att slippa gå upp kl 05.00 även fast jag älskar att jobba 7-16 så ska det bli skönt med lite sena pass nu. Då behöver man inte gå och lägga sig så tidigt på kvällen, även fast jag gör det för jag är trött som en överkörd gnu på kvällarna. Men jag kunde inte somna inatt det var så j*vla varmt, mannen gick ner och la sig för han fick typ panik på värmen.


Lite bilder. Den fotoramen som hänger vid gardinen köpte jag igår på Ikea :) och väggdekorationerna köpte jag oxå till barnrummet.



Nej nu ska jag gå och dammsuga.

Ha en go dag. Kram

Vecka 24

24

Vecka 24

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 

 

Information från familjeliv.se

Uträkning för beräknad förlossning

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 1 sep 2009.
Din graviditet startade Sön 22 mar 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 5 apr 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 164 av 280. (58,6%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 2 fulla dagar (v23+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 26 dec 2009
Du har 116 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jätte bra sida här ser man exakt hur långt man har gått i sin graviditet. Denna tittatr jag på typ en gång i veckan och har gjort det sen jag fick reda på att jag var gravid. Insåg just att det inte alls är långt kvar *LER*

information ifrån familjeliv.se
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0