www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Apr. 29, 2013

Nu har Alvin med ett fint rum

Lugn måndag

Alvin somnade på mitt bröst efter jag ammat honom. Nellie ligger och sover hon har hög feber stackarn.

Apr. 28, 2013

Inte ett ljud om nappen, Nellie har varit så duktig. Hon har inte sagt ett ljud om nappen. Jag trodde de skulle bli mycket tårar. Härligt :)

Jag har precis ammat lillemannen och ska gå och vila lite.

Kram

Sluta med napp

Idag har Nellie postat sina nappar till tomten. Återstår och se hur natten blir hehe

Apr. 26, 2013

Hälsa på hos kossorna

Stora lilla killen

 

Apr. 19, 2013

För två veckor sedan låg Alvin i min mage, nu ligger han jämte mig och sover. Konstig och en underbar känsla.

Jag ska med sova alldeles strax, i någon timme innan Alvin ska ha mat igen hehe.

Apr. 19, 2013

Idag är allt blä

Apr. 19, 2013

Ergobaby

Sitter nu i soffan med en liten prins i famnen. Vill helst vara hos mig hela tiden idag, inte alls kul att sova i vagnen. Men som tur är så har jag en bärsele. Tack och lov ;)

Fick låna en bärsjal av en god vän, testade den igår men får allt öva lite hihi ;)

Varit en lugn dag, vi har grejat lite i trädgården det var mysigt. Nellie älskar att vara ute :)

Syskonkärlek

Apr. 17, 2013

Underlig känsla att inte ha någon stor mage längre, att det inte gör ont varje steg jag tar, en jätte konstig känsla att inte känna Alvin i magen. Jag blev ju så van vid att ha känna rörelserna i magen hela tiden. Känns nästan lite tomt i kroppen, känner inte igen mig själv längre. Jisses så smal jag är och magen som den har tagit stryk efter andra graviditeten. Känns ju som en påse haha :)

Idag har vi haft en underbar dag, mannen min fyller år så vi firade honom med Thaimat på stan, sedan gick vi på marknaden i stan. Och nu ikv så hade vi lite kalas :)

Nu ska jag amma igen ;)

Apr. 16, 2013

Sitter nu i soffan och ska sitta här fram till 13.30 när Nellie kommer hem från dagis. Är helt slut....men nu har vi fått veckohandlat iaf, gött de :)

Alvin sover och sover hihi ;)

Jag svettas som aldrig förr och speciellt på natten, är det normalt när man ammar?

Kram

Vilken skillnad!!

Vilken skillnad det är att gå från ett barn till två. Herregud det trodde jag aldrig! Jag är helt slut på dagarna, orkar knappt hoppa ur pyjamasen, smink vad är det? Duscha?! Ja väldigt fort!!

På måndag om en vecks ska mannen börja jobba igen.... Herregud! Hur ska jag fixa allt själv? Amma, klä på två ungar, få i mig ev någon frukost, lämna Nellie på dagis i några få timmar! Min älskade son älskar att äta, jag ammar hela tiden typ men det är ju ändå så mysigt :)

Han går upp i rasande takt. Han väger nu 4530 gram :)

Huvudet spränger så jag säger godnatt nu, min älskade man har Alvin en stund nu.

Kram

Apr. 14, 2013

Alvin äter hela tiden, verkligen hela tiden. Det går Max två timmar mellan måltiderna. Är det normalt?!

Mys

Min fina Nellie

Alvin 10 dagar gammal idag

Min sjuka man

 

Pisslördag

Känner mig som ett nervvrak... Har knappt sovit sedan Alvin föddes vilket inte är så konstigt. Det räknar man ju med när man har en bebis. men vi har fått magsjukan här. Började i onsdags kväll då fick Nellie det, i natt fick mannen det sandådd är det jag och Alvin kvar hoppas vi klarar oss...Mardröm om Alvin får det han är bara 9 dagar gammal! Ska man åka in då eller?!tänk om jag får det, usch jag blir så dålig utav det.... Ska jag amma samtidigt som jag spyr då?! Så orättvist att vi skulle få den jäkla skit sjukan nu utav alla dagar på året! Jag är ni helt slut efter en dag själv med en bebis och en tre åring som måste aktiveras hela tiden. Vägrar leka Själv. Jag hade gjort vad som helst för att få lite hjälp här hemmà nu. Känns som jag ramlar ihop snart! Vilket otroligt deppigt inlägg!!! Men ibland blir det så! 
 
 
Stackars mannen är helt utslage.  Ligger på soffan helt "död" och jag sitter som ett vrak i andra delen utav soffan.... Alvin sover men ska ha mat snart. Sötnosen äter varann timme, dygnet rUnt. Nellie står och tvättar sig. 
 
Hoppas det vänder snart. Vill ju njuta utav att hela familjen är hemma. 
 
Kram 

Myser

Vi njuter utav att ha en liten bebis, det är så mysigt. Jag önskar vi kunde stanna tiden lite nu. Tiden går alldeles för fort. Jag ska verkligen njuta utav min föräldraledighet!! 
 
jag är så lycklig! Tack min fina familj :)

Älskar dig så

Idag är det en vecka sedan Alvin föddes. Jag svävar på moln av lycka. Han är så fin, underbar och alldeles perfekt :)

Apr. 11, 2013

Igår fick Nellie vinterkräksjukan..... Varför?! Jag mår så illa utav kräk. Är livrädd att jag och Alvin ska få det! Tänk om jag får det!!!! Hur ska jag orka amma och ta hand om en bebis då?! Tänk om jag och mannen får de samtidigt!! Vem kommer och hjälper oss då?!

Drömförlossningen

I onsdags den 3/4 så fick jag sammandragningar var 4 minut men jag hade inte ont. Så jag gick och la mig i förhoppning om att de skulle sätta igång på natten. Men jag vaknade på morgonen och inget hade hänt men hade fortfarande sammandragningar var 4 minut och bebisen tryckte neråt tyckte jag.

Runt kl 10.00 så ringde jag förlossningen och talade om läget de tyckte jag skulle komma in på en kontroll. Ja visst kan jag det tänkte jag :)

Ringde hem mannen och mamma hämtade Nellie. Vi la in BB väskan i bilen vilket jag tyckte var onödigt för jag var bombsäker på att få komma hem igen.

Vi var på förlossningen kl 11 och vi blev inskrivna på en gång och fick ett rum. Många tankar tänkte jag då. " va? Ska jag läggas in?" " men ska jag föda barn nu"

De gjorde ctg för att kolla mina sammandragningar och vet ni?! Då försvann alla sammandragningar. Besviken till tusen blev jag....

Hon kände på magen och undersökte mig, Anita hette hon och var helt fantastisk! Hon var lugn och talade om vad hon gjorde hela tiden. Jag var öppen 3 cm och hon kunde känna bebisen huvud väl.

Men sen hände de inte så mycket mer.... Anita sa att eftersom jag är omföderska så ville hon att vi skulle åka till stan och gå en promenad och äta sedan komma tillbaka. Eftersom jag var omföderska så kan allt gå så fort annars hade de skickat hem mig.

Vi åkte till stan bara jag och min man, var riktigt mysigt vi år lunch och gick runt fästningen i den sköna vårsolen.

Kl 14 så var vi tillbaka på förlossningen och vi fikade lite, tog ett nytt ctg och nu var sammandragningarna helt annorlunda. De var tätare och gjorde ondare.

Runt kl 16 fick jag ett lavemang, fy vad räligt! Men jag fick tömt tarmen iaf men tyvärr så startade inte förlossningen.

Kl 17 fick jag kvällsmat en vidrig falukorv och hård potatis. Jisses tänkte jag ska jag ev föda barn och knappt ätit något?!

Vid kl 18 kom min barnmorska in och frågade om jag ville ha barn idag?

Ehh ja tack :) så kl 19.00 tog de hål på hinnan och mitt vatten gick. Herregud med vatten som kom. Häftigt.

Sedan gick de fort kan jag säga. Värkarna kom fort, och tätt! Jag stod upp vid en gåstol en bra stund. De förberedde för spinal epiduralen.

Efter en bra stund vid gåstolen kände jag att mina ben inte orkar hålla upp mig. Jag fick lägga mig de kollade mig och var öppen 4 cm och så gick det bara några minuter så var jag fullt öppen, narkosläkaren kom gav mig bedövning. Jag följde barnmorskans ord hela tiden. Hon var så duktigt.

Värkarna kom så tätt och de gjorde så jävla ont!!! Kan inte förklara smärtan!!!!

Men jag var medveten och med på vad som hände hela tiden.

Kl 20.28 är Alvin född och förlossningen gick så otroligt fort så jag kan inte förstå.

De tog vattnet, värkarna kom, krystarbetet började och så var han ute! De gjorde sååååå jävla ont eftersom allt gick så fort men förlossningen var så annorlunda från förra förlossningen. Kändes så bra och jag kan lätt tänka mig att göra de igen :)

Moderkakan släppte också vilket jag var orolig för. En drömförlossning :)

Våran son föddes den 4/4 -2013 kl 20.28 var 54 cm lång och 4320 gram tung så han är "stor" :)

Nellie vägde 2820 gram och var 48 cm. Så de är stor skillnad på de :)

Men dem är väldigt lika till utseendet, samma näsa, samma mun :)

Jag är världens lyckligaste!!

Efter förlossningen så gick jag och duschade och gick på toa. Mådde så bra :)

Men något jag helt förträngt var ju smärtan efter förlossningen. När livmodern ska läka. Fy vilken smärta!

Alvin är idag 6 dagar gammal och vi mår så bra. Han äter hela tiden. Vill ligga vid bröstet hela tiden helst.

Vi stannade på BB i en och en halv dag bara så vi kom hem i lördags den 6/4 så skönt :)

Jag är så tacksam för jag gick på aora samtal för personalen hade full koll på mig och allt kändes så förberett :)

Apr. 10, 2013

Åh jag har fått sova i flera timmar i natt. Gav Alvin mat vid 23 och sov till kl 3 och gav han mat igen och sedan sov vi tills nu. Jag känner mig som en helt ny människa :)

Finaste gåvan man kan få

Apr. 08, 2013

Återkommer om ett tag... Fullt upp!

Webbisar

Otroligt söt

Bebisar är underbara, jag svävar på moln av lycka. Alvin är världens finaste :)

Apr. 06, 2013

Den 4/4 kl 20.28

Då föddes våran underbara älskade son. Vi mår bra och förlossningen gick hur bra som helst. Uppdaterar mer sedan med förlossningsberättelse osv. Namn har lillebror inte ännu. Han är stor han väger 4,3 kg och är 54 cm lång :)

Så fin

Vilken cirkus!!

Klockan är strax ett på natten och jag har nu fått städa hela huset och källaren. Jag hade precis somnat, mannen tittade på serie och Maja och Nellie sov. Vaknar av ett jäkla liv!! Lätt som ett mord, skojar inte!

Då har vi fått in värsta stora äckliga raskatten. Leo och den katten höll på att bokstavligt talat döda varandra! Leo Bajsade ner hela huset typ och blöder gör han med. Men kan inte hitta var han blöder. Vågar inte röra honom då han är så arg och rädd. Vi fick iaf ut den andra jävla katten!! Nu har vi tejpat igen kattluckan :(
Det är ett måste då våra djur måste känna sig trygga i sitt egna hem. Stackars majs går här hemma på sin vakt och Leo har vi fått stänga in i ett lillebrors rum..,,,

Jag ligger vaken och är orolig över Leo

Apr. 03, 2013

Det kanske Inge syns så mycket men mina fötter och vader har svullnat upp otroligt mycket!

Lite shopping

Lite shopping till min älskade dotter. Så svårt att låta bli ju!!

Svullnat upp

Jag har nu svullnat upp med både ben och fötter och fått bristningar på hela magen. Så tråkigt.... De kom nu efter vecka 40.

En bild på min mage v.41+1

Mysig dag

Idag har det varit fullt ös medvetslös på min dotter. Jag förstår inte att man kan ha så mycket energi. Från morgon till kväll.

Nu på eftermiddagen så var vi hemma hos min fina vän Diana de bor på en gård här i närheten :)
Super mysigt att få hälsa på dem och alla kossorna :)
Nellie fick även åka traktor :)
Nellie är så söt när hon säger bondgård. Hon säger buuundgard.

Nu har vi precis ätit hemmagjorda köttbullar ala Madde :) mycket gott.

Trodde de var något på G innan men nej. Så jag ställer in mig på att bli igångsatt på måndag eller tisdag.
Diana sa att det är många som går över tiden om man väntar en kille. Och det verkar ju stämma. Själv gick hon över 14 dagar med sin son.

Apr. 03, 2013

Apr. 03, 2013

Trodde verkligen inte jag skulle gå så här långt över tiden. Det är ju andra barnet med, borde ju varit ute för länge sedan. Ja jag vet blir mycket prat om detta men det är de ända som snurrar i mitt huvud.

Apr. 03, 2013

I förgår var vi på förlossningen och gjorde en hinnsvepning, men det hände inget. Igår var jag på mvc och hon gjorde oxå en hinnsvepning men inget händer. Bebisen vill verkligen inte ut!!!

9 dagar över tiden!

Och fortfarande ingen bebis, inga värkar och absolut inga tecken på någon förlossning.

Tungt att bära nu

Recinolja

Känner nu att jag är desperat... Har testat allt för att få igång förlossningen nu och inget händer. Detta är de längsta dagarna i hela graviditeten.

Har testat allt utom recinoljan då, som är ett laxeringsmedel som retar upp tarmarna och kan påverka livmodern så värkarna kommer igång. Men risken finns att man sitter på dass i timmar och är magsjuk, eller så drar förlossningen igång och allt går för fort. Har hört massor utav skräckhistorier. Men jag är bra sugen på att testa men kommer inte göra det. Vågar inte :)

Apr. 02, 2013

Apr. 02, 2013

Blir igångsatt på måndag eller tisdag nästa vecka. Vill så gärna att bebisen ska komma av sig själv men ska jag gå på magkänslan så tror jag inte det. Men det vet ju inte jag såklart. Men det känns som att allt går så segt. Det går framåt men sakta.

Kram

Apr. 02, 2013

Glömde ju skriva det att på förlossningen så gjorde de ctg på bebisen och kollade mina samandragningar. Jag hade sammandragningar hela tiden och barnmorskan tyckte det såg ut som värsta förlossningsarbetet och tyckte de var konstigt att de inte gjorde ont. Men nej jag känner ingenting! Och här sitter jag....

8 dagar !!

Igår åkte vi in till förlossningen för att kolla om det var vatten som börjat komma, men det var det tyvärr inte. Men hon gjorde en hinnsvepning på mig och hon kände att jag var öppen 3 cm. Alltid något. Under natten hade jag sammandragningar var femte minut ungefär. Men jag lyckades somna och vaknade i morse utan samamdragningar. Suck!

Men idag är det mvc som gäller dock inte förrän senare i eftermiddag, och tid för igångsättning ska bokas hoppas jag.

Trodde aldrig att jag skulle gå över tiden. Helt galet 8 dagar!!!

Ännu ett roligt sätt att sova på hihi

Apr. 01, 2013

Ute och leker med min älskade dotter :)

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0