www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Döden?!

Döden?! Är något som vi nästan aldrig pratar om. Låtsas om att den inte finns. Döden har många ansikten. Något som vi alla ska vara med om. Jag är livrädd för döden. Men ändå inte lika rädd som när jag var yngre. Jag har fått känna smärtan när någon anhörig går bort. Döden är fruktansvärt men kan också vara något fint om en person levt ett långt och härligt liv och får somna in, ta sitt sista andetag i lugn och ro.Men döden kan även vara hemsk. Det finns elaka sjukdomar, olyckor, självmord, ny födda barn som går bort.......den ända sanningen som finns, är att vi alla ska dö någon gång. Undra vad som händer efter vi har dött?

Idag har varit en lång dag med många känslor som dykt upp. Idag har vi bara pratat om döden i skolan. Vi började med att se en film om palliativ vård. Jätte fin var filmen men ack så sorglig. Vi fick följa några personer som ej hade långt kvar att leva. Att veta att man ska dö. En i filmen hade sån livsglädje,personen var helt underbar!

Eftermiddagen idag var vi på sjukhuset på studiebesök på bårhuset och sjukhuskyrkan. När man pratar om döden så relaterar jag så mycket till vad jag har varit med om. Vilka underbara människor som funnits vid min sida, som ej finns idag.
Många känslor som kommer fram. Dagen idag har varit väldigt intressant att få se hur det fungerar och hur verkligheten är. Viktig del i vår utbildning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo